fbpx

Relaxarea nu este un lux, ci o necesitate

Este vorba de mai mult decăt că merităm o relaxare profundă — avem nevoie de ea; este o necesitate. Lumea plină de agitație în care trăim poate tinde să se alinieze cu credința că relaxarea este un lux – ceva un pic egoist și risipitor – poate doar pentru a fi avut într-o vacanță.

Din cauza acestei idei prezente în societate se poate simți ciudat să începi să alegi să îți dedici timp pentru o adevărată relaxare doar pentru tine. Ce paradigmă grozavă va fi atunci când, ca colectiv, vom începe să onorăm și să respectăm relaxarea ca fiind la fel de esențială ca și acțiunile opuse.

Alegerea de a îmbrățișa necesitatea și beneficiile relaxării profunde începe cu fiecare individ – fiecare dintre noi alegând să găsească spațiu pentru aceasta în propriile vieți.

Viața modernă tinde să ne streseze doar cât să ne țină într-o tensiune constantă. Adunăm ore, zile, săptămâni de stres în mintea și corpurile noastre – a dedica o oră pentru a le elibera și a ne relaxa profund este un act extraordinar de reparator de îngrijire de sine.

Când avem grijă de noi înșine, putem avea grijă mai bine în toate aspectele vieții noastre.

Este esențial să avem modalități și instrumente prin care contrabalansăm aspectele active și stresante ale vieții moderne cu o relaxare profundă atât pentru minte, cât și pentru corp.

Tot ce urca sus trebuie sa si coboare; de ce să nu îți faci timp în mod regulat pentru a te elibera de stres și de tensiunea acumulată, mai degrabă decât să așteptați un „accident”?

Este important să înțelegem că nu toată „relaxarea” este creată la fel. Spre deosebire de a fi doar o pauză din a face, la nivelul său cel mai benefic, relaxarea este de fapt o stare la fel de puternică ca și stresul – în direcția complet opusă.

La fel ca stresul, relaxarea are propriul set de procese chimice și utilizează propriul său sistem nervos (parasimpatic). Relaxându-ne cu adevărat undele cerebrale – de obicei în mișcare rapidă – au ocazia să încetinească și să ne aducă într-un spațiu de pace profundă, poate rar experimentat.
Unde este unul dintre spațiile în care se poate atinge cel mai profund nivel posibil de relaxare? Bazinul de plutire sau bazin de privare senzorială.

Terapia prin plutire este cunoscută de mult timp ca fiind unul dintre mediile ideale pentru relaxare la cel mai profund nivel. În fiecare sesiune pășim într-o lume a noastră – fără distragere a atenției, fără alte persoane, vreme, lucruri de făcut – și în acest aparent „nimic” putem găsi recompense mai mari decât am visat vreodată.

Întrebați pe oricine care plutește de ceva timp – „a nu face nimic” nu s-a simțit niciodată mai productiv!

Lumea modernă este construită pe eficiență – iar bazinul de plutire este construit și pentru aceasta. Beneficiile extraordinare ale calității față de cantitate sunt evidente într-o sesiune de plutire de 60 de minute.

Ca membru al familiei OVO, pot să mărturisesc personal beneficiile unei ore în bazinul de plutire: niciun oaspete nu pleacă exact așa cum a venit. Există o esență consistentă de împrospătare și calm cu fiecare ieșire dintr-un bazin – și mă bucur să o pot face și eu.

Este mai important poate ca niciodată să echilibrăm stresurile inerente ale vieții cu relaxarea de cea mai bună calitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *