întrebări frecvente (f.a.q.)

Despre plutire

Dacă, totuși, nu plutesc?

Nu îți face griji! Vei pluti cu siguranță. Folosim 500 de kilograme de sare Epsom în doar 24 cm de apă. Acest lucru creează o soluție cu flotabilitatea atât de mare, încât plutești la suprafață fără efort, indiferent cine ești! Bazinele noastre au 30% sare (mai multă decât la Marea Moartă), astfel încât să puteți dormi, literalmente, la suprafața apei.

Care sunt beneficiile terapiei prin plutire?

Există multe avantaje ale terapiei prin plutire – trei dintre cele mai semnificative sunt relaxarea, ameliorarea durerilor și un somn mai bun.

Un rezumat al beneficiilor, atât fizice, cât și mentale, include:

Beneficii fizice:

Relaxare profundă și producție de unde cerebrale Theta
Circulației a sângelui îmbunătățită
Capacitate crescută de vindecare
Gestionarea durerilor
Îmbunătățirea sistemului imunitar
Ajută antrenamentul sportiv
 

Beneficii mentale:

Reducerea stresului
Creativitate sporită
Îmbunătățirea acuității senzoriale / timpului de reacție
Un program de somn mai sănătos
Sentimente de euforie

și altele!

Pentru mai multe informații despre acestea, vă rugăm să vizitați pagina noastră de beneficii.

Sufăr de claustrofobie. Cum pot pluti?

Oaspeții dețin controlul complet asupra ușii bazinului de plutire, care poate fi lăsat deschisă, parțial deschisă sau închisă. Fiecare bazin are iluminat LED care se află în controlul total al oaspetelui. O muzică relaxantă pe fundal – inclusiv opțiunea de a îți aduce propria muzică sunt disponibile pentru fiecare sesiune.

Fiecare Bazin de plutire are, de asemenea, un interfon bidirecțional care se poate conecta la recepție, dacă aveți nevoie de ajutor sau aveți nelămuriri în sesiune.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, te rugăm nu ezita să ne contactezi! 

Există contraindicații?

Încurajăm clienții să se adreseze medicului lor atunci când încep orice activitate nouă referitoare la sănătate, cum ar fi terapia prin plutire.

Cu toate acestea, terapia prin plutire este sigură pentru aproape toată lumea. Cei cu afecțiuni epileptice sau care au boli de rinichi (deoarece rinichii sunt responsabili de prelucrarea magneziului) ar trebui să ia măsuri suplimentare de precauție în consultarea medicului, înainte de a pluti.

Pot pluti dacă sunt însărcinată?

Da! De fapt, clientele însărcinate pot avea unele dintre cele mai mari ușurări de la terapia prin plutire – fizic și mental. Greutatea și presiunea adăugate asupra corpului mamei pot provoca dureri și disconfort, impactul reducerii imponderabilității al plutirii poate oferi multă ușurare!

Mulți clienți raportează o experiență unică și memorabilă plutind în timpul sarcinii și dată conexiunii speciale cu fătul în mediul redus senzorial.

Există efecte secundare?

Foarte rar, clienții pot avea greață. Acest lucru este de obicei indicativ al unei reacții de detoxifiere ca răspuns la stres – ce este adesea ținut în stomac. În cele din urmă, eliberarea acestui stres este benefică – cu toate că poate fi inconfortabil pe moment. 

Deși această senzație de greață este destul de rar întâlnită, îi rugăm pe oaspeți să iasă din bazin dacă cred că li se poate face rău. Plutirea este puternică; te rugăm să nu uiți să bei multă apă după sesiune!

Sunt în siguranță dacă adorm? Exista vreun risc?

Încurajăm clienții să se relaxeze și să elibereze orice griji legate de somn în timp ce se află în bazinele noastre. Fiecare dintre ele conține doar 24 cm de apă suprasaturată cu sare – astfel, nu este necesar să ști să înoți. Această soluție te susține la suprafață indiferent de felul în care te așezi și te întorci în bazin.

Deși este dificil să te răstorni accidental pe burtă în bazin, dacă acest lucru a avut totuși loc, concentrația extrem de mare de sare (500 kg) provoacă imediat disconfort la nivelul ochilor, nasului și gurii.

Mi se va încreți pielea?

Nivelul ridicat de săruri Epsom din fiecare bazin de plutire împiedică, de fapt, pielea să se încrețească! Mai mult, îți va lăsa pielea netedă și mătăsoasă, ea fiind recunoscută pentru numeroasele beneficii pentru piele.

despre ovo float center

La ce să mă aștept de la prima plutire?
Suntem foarte încântați că vii să plutești cu noi.
 
Clienții noi trebuie să sosească cu 15 minute înainte de ora programării – acest lucru ne permite să parcurgem informațiile esențiale și să facem un mic tur al centrului și o mică prezentare a bazinelor noastre.
 

Tot ce trebuie să aduci:

Pe tine

Avem papuci, prosoape, șampon, balsam, gel de duș, creme, uscător pentru păr, dopuri de urechi, ș.a. Desigur, dacă vrei să aduci lucrurile tale este foarte ok!
Cum este curățată soluția?

Apa din bazine este probabil cea mai curată în care ai fost vreodată.

Soluția din fiecare bazin este, în mare parte, sare – o soluție care este inerent sterilă. După fiecare plutire și oricând bazinul nu este utilizat, sistemul nostru de filtrare purifică apa.

După fiecare ședință,  soluția din bazine este complet purificată de 4 ori cu un filtru de 5 microni, cu Ozon, cât și cu lămpi UV a dezinfecta soluția în profunzime. 

Standardele noastre ridicate și angajamentul față de curățenie asigură faptul că fiecare client va experimenta un bazin impecabil pentru fiecare ședință de plutire.

Pentru mai multe detalii despre cum funționează bazinele de plutire din punct de vedere sanitar poți intra pe acest filmuleț din cadrul Conferinței anuale despre plutire.

Când a fost înființat OVO?

OVO Float Center și-a deschis și primește oameni ce vor să experimenteze plutirea din 2018.

Cum mă pregătesc? Ce trebuie să aduc?
Plutirea este probabil cea mai ușoară metodă de relaxare imaginabilă. Cu toate acestea, există câteva modalități prin care te poți pregăti pentru cel mai bună experiență posibilă.
  • Evită bărbieritul, bronzatul, epilarea cu ceară sau orice altceva care ar crește sensibilitatea pielii. Oferim vaselină cosmetică pentru a proteja orice mici tăieturi sau julituri.
  • Culoarea părului trebuie să fie „stabilă” înainte de a intra pentru a pluti (apa de duș curge complet limpede). Te rugăm să reprogramați dacă nu este.
  • Încurajăm clienții să evite cofeina timp de cel puțin 4 ore înainte de a pluti pentru cea mai relaxantă experiență.
  • Femeile care se sunt la ciclu menstrual în ziua plutirii trebuie să își reprogrameze programările.
  • Deoarece plutirea este atât de relaxantă, dacă vii pe stomacul gol, s-ar putea să fii distras de zgomotele stomacului. Recomandăm să mănânci o mică gustare înainte de plutire, dar și să lași cel puțin 30 de minute pt digestie înainte de programare.
  • Există multă sare în bazinele noastre. Astfel, cel mai bine este să eviți să porți „cele mai bune haine”. Recomandăm articole de îmbrăcăminte confortabile, ușor de schimbat.
  • Oferim șampon, balsam, gel de duș, creme și papuci – prosoapele sunt, de asemenea, oferite gratuit.
  • Încurajăm clienții să plutească nud pentru cea mai bună experiență – fiecare cameră are propriul său duș și zonă de schimbare. Desigur, nu ezita să aduci un costum de baie dacă dorești!
  • Cei aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor nu li se vor permite să plutească.
Te rugăm să vizitezi pagina Prima plutire pentru mai multe detalii cu privire la prima ta ședință de terapie prin plutire.
Cât durează o ședință de plutire?

Ședințele oferite de OVO Float Center au 60 sau 90 de minute. Dacă doriți să plutiți pentru mai multă vreme, contactează-ne sau pune-ne o întrebare când ne vizitezi.

Ce fac dacă îmi intră apă în ochi?

Se întâmplă celor mai buni plutitori dintre noi. Poți evita cel mai ușor acest disconfort momentan evitând să îți atingi fața cu mâinile în timpul ședinței.

Cu toate acestea, dacă sarea ajunge totuși în ochi, îți oferim o sticlă cu apă proaspătă și un prosop de față în fiecare bazin. Folosește-le cu încredere!

Cum mă programez?

Pentru a te programa la o ședință de plutire (sau/și masaj), te rugăm să ne contactezi telefonic sau să te programezi online.