Introducere în Floating (Terapia prin plutire)

relaxare adanca terapie prin plutire

Sunteți curioși despre terapia prin plutire dar nu sunteți siguri la ce să vă așteptați de la prima voastră sesiune? Introducerea noastră în terapia prin plutire vă răspunde la cele mai importante întrebări!

CE ESTE TERAPIA PRIN PLUTIRE (FLOATING)?

Terapia prin plutire nu este ceva nou, deși a ajuns în România relativ recent. Ea a fost inventată în 1954 de John C. Lilly, medic și neurolog american, ce a studiat impactul privării senzoriale asupra minții umane. Datorită cercetărilor sale, terapia prin plutire și numeroasele beneficii pe care le oferă au o istorie științifică bine documentată.

Cunoscută sub numele de Terapie prin Stimulare Externă Redusă (REST – Restricted Environmental Stimuli Therapy), Floating este actul de a te așeza pe spate într-un bazin de plutire umplut cu aproximativ 24 cm de apă suprasaturată cu 500 de kilograme de săruri Epsom de înaltă calitate. Soluția rezultată conferă o plutire fără absolut nici un pic de efort, eliminând astfel senzația de gravitație asupra sistemului musculo-scheletic.

Experiențele la OVO Float Center pot fi personalizate pentru fiecare persoană. Există opțiuni de a menține luminile aprinse sau stinse, de a lăsa muzica meditativă de pe fundal pornită sau de a îți pune o meditație ghidată preferată. Pentru o meditație personalizată te rugăm, totuși, să ne anunți în momentul rezervării pentru a o putea pregăti pentru tine. În plus, apa este încălzită perfect la temperatura pielii. Acest lucru ajută la crearea senzației de a nu ști unde se termină corpul fizic și unde începe mediu exterior.

Terapia prin plutire este despre a înlătura multă din agitația minții și despre asigurarea capacității de a ajunge la o stare de relaxare perfectă, departe de orice distracție și zgomote externe. Studiile spun că reduce nivelul de stres și îmbunătățește calitatea somnului prin inducerea acestei relaxări foarte profunde.

DE CE SĂRURI EPSOM?

Cantitatea de 500kg de sare Epsom oferă flotabilitate ridicată, facilitând procesul de plutire. Mai mult de atât, sarea contribuie la sănătatea pielii, a părului și a unghiilor.

Sărurile Epsom de înaltă calitate utilizate la OVO Float are drept component principal magneziul, care este esențial pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării. De asemenea, reduc umflăturile și inflamațiile și durerile prezente la nivelul mușchilor și articulațiilor.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI DE LA PRIMA TA SESIUNE DE TERAPIE PRIN PLUTIRE?

Încearcă să ajungi cu suficient timp pentru a te relaxa – lasă-te să respiri încet și să faci trecerea către noul mediu. După ce ești gata, vei fi condus într-o cameră privată pentru a te bucura de sesiunea de floating.

Înainte de a intra în bazin, te invităm să folosești dușul privat al camerei și să te clătești pentru a menține un mediu sterilizat. Unii oameni experimentează tensiune la nivelul spatelui și gâtului la început – semn că acele zone sunt adesea tensionate – dar tensiunea aceasta se va topi treptat, pe măsură ce avansezi în sesiune și relaxare.

În timpul plutirii, ai opțiunea de a asculta o muzică meditativă, de a stinge sau porni luminile sau de a păstra un mediu complet întunecat și tăcut, fel în care a și fost gândită experiența inițial (lucru pe care îl recomandăm și noi). După câteva minute, corpul tău începe să se confunde cu apa, fapt ce îl duce într-o stare meditativă profundă.

Când vei termina sesiunea și vei ieși din bazin, te vei simți complet reîncărcat și gata să înfrunți restul zilei ce vă așteaptă. Oamenii descriu că simt o ușurare intensă de stresul și anxietatea pe care o aveau înainte de a sesiune.

Înainte de a pleca, te încurajăm să mai petreci câteva minute în recepția noastră pentru un ceai organic cald, proaspăt preparat. Îl vedem ca pe un mic ritual ce va face treptat trecerea către agitația specifică orașului.

Înglobarea terapiei prin plutire în rutina obișnuită de self care a arătat rezultate uimitoare pe termen lung. Ne poți contacta oricând sau intra pe siteul sau blogul nostru pentru orice alte curiozități ce le vrei satisfăcute sau informații ce te pot ajuta să te apropii de această experiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *