Cum te poate ajuta bazinul de plutire să obții o piele frumoasă

Terapia prin plutire este eficientă în ne ajută să ne relaxăm, să ușurăm stresul și anxietatea sau pentru a ne ajuta corpul să se vindece de traume fizice sau emoționale. Minunat, nu? Cui nu-i place ideea de a pluti fără greutate, în liniște, eliberându-ne de tensiuni și simțindu-ne împrospătați și revitalizați? Ce ar putea fi mai bun? Ei bine, se pare că această terapie poate fi, de asemenea, extrem de benefică pentru pielea noastră.

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, iar îngrijirea pielii este o afacere imensă la nivel mondial. Cheltuim miliarde pe creme și loțiuni, exfolianți și bureți de exfoliere și petrecem mult timp netezindu-ne, hidratându-ne și, în general, menținând pielea să arate cel mai bine. Mai multe mărci de cosmetice au observat că produsele de îngrijire a pielii au depășit vânzările de machiaj în 2018, semnalând cât de important este pentru noi o piele sănătoasă. Ne insuflă încredere și ne face să ne simțim mai bine. Care sunt, atunci, beneficiile plutirii în apă bogată în magneziu pentru sănătatea pielii noastre?

Magneziul din soluția prezentă în bazinele de plutire este unul dintre beneficiile principale pentru sănătate ale terapiei prin privare senzorială. Plutirea este o modalitate excelentă de a crește nivelul de magneziu din corpul nostru, fiind absorbit prin piele pe măsură ce plutim. Absorbția magneziului prin piele este mai eficientă decât administrarea de suplimente pe cale orală, deoarece procesul digestiv poate inhiba asimilarea lui în organism. Deteriorarea intestinului poate duce, de asemenea, la o asimiliare mai puțin eficientă, ceea ce înseamnă că absorbția transdermală este cel mai eficient mijloc de a introduce magneziu în sistemul nostru.

Mulți dintre noi suferă de afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi acneea sau psoriazisul, făcându-ne să ne simțim nesiguri. Aceste afecțiuni provoacă mult disconfort și durere, dar și ne fac să ne simțim aproape jenați de roșeața și leziunile pielii noastre și deseori ne afectează negativ viața și încrederea în sine. Magneziul ajută la aspectul general al pielii noastre prin scăderea nivelului de cortizol, stabilizarea echilibrului hormonal și îmbunătățirea proceselor celulare. Este în mod natural antibacterian și antimicrobian și ne poate ajuta la detoxifierea organismului și la curățarea iritațiilor pielii.

Terapia prin plutire poate fi în două feluri utilă în tratarea unor astfel de probleme. Stresul cronic poate împiedica capacitatea pielii noastre de a regla toxinele și poate fi un factor major în apariția zonelor inflamatorii ale pielii. Dacă suntem îngrijorați sau stresați de lucruri, acneea sau psoriazisul nostru se pot agrava, crescând și mai mult nivelul de stres. Sunt studii care ne spun că plutirea ajută la ameliorarea anxietății, astfel încât însuși actul de a pluti în sine și reducerea încărcăturii noastre generale de stres poate ajuta la ameliorarea tulburărilor la nivelul pielii. Legăturile dintre stres și afecțiuni precum acneea, rozaceea și psoriazisul sunt bine documentate, dar este dificil de spus dacă prea mult stres provoacă apariția acestor afecțiuni sau dacă tulburările în sine provoacă un stres suplimentar. Plutirea ajută și pentru că ne ușurează tensiunile din punct de vedere mental, magneziul este cunoscut a fi o substanță chimică importantă pentru funcția imunitară și poate ajuta la reducerea severității crizelor iritante, incomode și dureroase. Bazinele de plutire ne ajută, de asemenea, să dormim mai bine, iar somnul suficient este crucial pentru sănătatea pielii noastre, deoarece, în timp ce dormim, corpul nostru eliberează mai puțin cortizol, un hormon de stres care crește nivelul de stres și poate duce la inflamație. Deficiența de magneziu crește, de asemenea, producția de histamine, ceea ce poate duce la alte cazuri de pete sau înroșiri ale pielii.

Sulfatul de magneziu prezent în bazine exfoliază în mod natural pielea, îndepărtând celulele moarte și curățând porii. Acest lucru are ca rezultat mai puține puncte negre și o piele mai puțin grasă, ceea ce poate fi de ajutor pentru cei dintre noi care suferă de acnee pe umeri și spate. Magneziul ajută la reglarea a sute de reacții biochimice din corpul nostru și reduce daunele provocate de radicalii liberi, care ne pot îmbătrâni prematur pielea. Plutirea este deci o modalitate excelentă de a ne detoxifica corpul, ajutând la eliminarea impurităților și a toxinelor, curățându-ne porii și ajutând afecțiuni precum acneea. Dacă avem lipsă de magneziu, ceea ce avem majoritatea, pierdem ușor acizii grași din pielea noastră, ce sunt esențiali pentru menținerea elasticității și umidității, ambele fiind cheia pentru o piele mai netedă și mai confortabilă. Fără acești acizi grași, pielea poate deveni uscată, neregulată și inflamată. 

Celulita este o altă problemă a pielii, care afectează în principal femeile, ceea ce provoacă multă nesiguranță cu privire la felul în care arătăm. Multe femei cheltuie mulți bani pe creme anticelulitice și petrec ore în șir la sală încercând să scape de ea. Celulita dă un aspect plin de gropițe și denivelări ale pielii de pe șoldurile, coapsele și fese, cauzată de scurtarea sau contracția cordoanelor de țesut fibros care ancorează pielea. Deoarece imponderabilitate experimentată în bazinele de plutire îmbunătățește circulația, permițând vaselor de sânge să se dilate complet, îmbunătățind fluxul sanguin către sistemul limfatic și conducând la un drenaj mai eficient al toxinelor și deșeurilor, ajută la reducerea celulitei. Magneziul din apă înmoaie epiderma, ceea ce ajută, de asemenea, la diminuarea aspectului denivelat.
 
Se pare că terapia prin plutire face mai mult pentru noi decât ne atenuează tensiunile și grijile, ajutându-ne în același timp să ne conectăm cu adevărat cu noi înșine în această lume aglomerată, dar ne amelriorează tulburările de piele și ne exfoliază și hrănește pielea, oferindu-ne o strălucire sănătoasă. A, și pe deasupra, este și bun pentru părul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *