Terapie prin plutire (Privare senzorială)

Imaginează-ți un mediu lipsit de gravitație, încordări, tensiuni sau durere. Imaginează-ți dacă ai putea pluti fără efort, fără distrageri sau zgomote nedorite. 

Bazinele de plutire sau de Privare senzorială R.E.S.T. (Restricted Environmental Stimulus Therapy) oferă un mediu cu gravitate zero, care permite mintii și corpului să se odihnească cu adevărat. Terapia prin plutire presupune o soluție specială de apă cu salinitate foarte ridicată, ce utilizează 500 de kilograme de sare Epsom. Flotabilitatea face ca plutirea pe apă să se simtă ca și cum ai pluti în aer. Fără niciun efort, îți poți ameliora durerile, te poți vindeca mai repede, te poți relaxa, de-stresa, îmbunătăți somnul și te puteți distra în această stare unică. Beneficiile sunt uimitoare.

relaxare profunda terapie prin plutire

prima ta plutire

Pregătirea pentru ședința de plutire

Este ușor să te relaxezi în bazinele noastre, dar avem totuși câteva recomandări pentru a ne asigura că ședința de plutire este cea mai bună de fiecare dată!

În ziua plutirii

Clienții noi sunt rugați să sosească cu 15 de minute înainte de ora programării pentru a parcurge împreună câteva informații.

Evită bărbierirea, bronzarea intensă, epilarea cu ceară sau orice altceva ce ar crește sensibilitatea pielii.

Oferim vaselină cosmetică lângă fiecare bazin pentru a proteja orice tăieturi mici și julituri.

Culoarea părului trebuie să fie stabilă în ziua ședinței (apa de duș să curgă complet limpede). Te rugăm să reprogramezi dacă nu este.

Încurajăm clienții să evite cafeina timp de cel puțin 4 ore înainte de a pluti pentru cea mai relaxantă experiență.

Deoarece plutirea este atât de relaxantă, dacă vii pe stomacul gol, s-ar putea să fii distras de zgomotele lui.

Recomandăm să mănânci o gustare mică înainte de plutire, dar să aștepți cel puțin 30 de minute pentru digestie înainte de programare.

Ce să aduci

Există multă sare în centrul nostru de plutire. Astfel, cel mai bine este să eviți să porți „cele mai bune haine”. Recomandăm articole de îmbrăcăminte confortabile, ușor de schimbat.

Oferim papuci pentru spa, prosoape, șampon, balsam, gel de duș și o cameră special pregătită cu uscător de păr, creme, apă termală, etc.

Încurajăm clienții să plutească nud pentru cea mai bună experiență – fiecare cameră este privată, are propriul său duș și zonă în care să te schimbi. Desigur, nu ezita să aduci un costum de baie, dacă preferi.

Cei aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor nu li se va permite să plutească.

Ședința ta de plutire

După duș, poți intra în Bazinul de plutire, ce conține doar 24 cm de apă.

Întinde-te ușor; flotabilitatea apei te va susține fără nici un pic de efort.

Odată ce sesiunea a început, vei avea acces la o telecomandă de la care poți controla lumina și muzica din bazin.

Poți aduce propria ta muzică pentru plutire sau poți opta pentru o meditație ghidată; doar anunțați-ne înainte de ședință

Recomandarea noastră este experiența așa cum a fost gândită înițial, fără lumină sau sunet. Totuși, cel mai important este confortul tău.

Ședința s-a încheiat odată ce un semnal sonor – gong – o să se audă pe fundal.

Nu îți face griji, dacă ațipești și poate nu auzi semnalul, îl repetăm după 3 minute când vom și anunța că ședința s-a încheiat prin interfonul din bazin.

Ai control deplin asupra luminii și muzicii în timpul sesiunii. Îți recomandăm să le oprești pentru cea mai profundă experiență – dar asta va depinde întotdeauna de tine.

Abține-te să îți atingeți fața în timp ce te afli în bazinul de plutire pentru a evita să îți ajungă sare în ochi. Dar, oricum, ai la dispoziție un prosop și o sticlă cu apă proaspătă în fiecare bazin ca măsură de precauție!

Inițial, durerea sau tensiunile din corp pot părea mai vizibile. Acest lucru se datorează capacității bazinului de a elimina distragerile tipice cu care ne confruntăm. Pur și simplu respiră și află că acest lucru este normal. Pe măsură ce ședința progresează, senzațiile se vor disipa.

 

 

După ședință

 

După ședință, nu ezita să utilizezi camera noastră de pregătire (refresh room), ce include uscător de păr, creme, apă termală etc.

Încurajăm ca fiecare client să petreacă puțin timp în recepție pentru a se bucura de un ceai proaspăt preparat imediat după plutire. Ne-ar plăcea să ne împărtășești și experiența în jurnalul nostru pentru oaspeți!

Plutirea este o terapie serioasă; bea multă apă după ședință!

Fiți atenți

 

Avantajele terapiei prin plutire te urmăresc și în zilele următoare ședinței. Adu atenția la cum te simți în următoarele zile.
 
Ai dormit mai bine? Cum sunt nivelurile de durere? Observați o dispoziție mai bună, mai lipsită de griji?
 
Când ne simțim mai bine, și viața se simte mai bine. Sperăm să te gândești să te întorci din nou pentru a experimenta Terapia prin plutire (Privare senzorială).