Despre noi

fondator Budaca Cristian

Salut! Sunt Cristian. Am deschis OVO Float Center in anul 2018, cu gândul să aduc această nouă formă de relaxare, dar si de auto-explorare și vindecare mai aproape de cât mai mulți oameni.

Primul meu contact cu privarea senzorială (sau plutire) în această formă a fost în cadrul facultății. Făceam o cercetare pentru un eseu la Filosofia Minții și a Științelor Cognitive și am ajuns, oarecum întâmplător, pe pagina unui centru de plutire din Statele Unite.

Nu toată lumea știe că la începuturi, această experiență era folosită ca o metodă de cercetare a minții și conștiinței. Ulterior, odată cu numeroasele studii apărute, și-a luat denumirea (binemeritată) de terapie, iar centre au început să se deschidă în toată lumea.

De ce ovo center?

M-am întrebat multă vreme dacă să îl numesc spa sau centru. În Statele Unite și Europa, sunt locații care merg în direcția de spa, concentrându-se în comunicare pe ideea de relaxare, dar sunt și foarte multe care se consideră centre. A doua variantă ne vorbește despre plutire ca o experiență mai amplă, ce ne poate ajuta pe toate planurile, nu doar ca o terapie sau o metodă de relaxare (deși este și asta). Mi s-a părut mai potrivită cea din urmă.

OVO înseamnă ou în limba latina. Iar când ne deconectăm de la zgomotul vieții de zi cu zi, rămânând doar noi înșine cu relaxarea, ajungem la acel punct de liniște, din care ne pregătim să ieșim din nou.