Poate Terapia prin plutire oferi O ODIHNA mai bună decât somnul?

Somnul este o modalitate esențială de a permite creierului să se reîncarce, iar terapia prin plutire este o altă modalitate holistică de a întineri creierul într-un mod care poate fi uneori mai reparator decât câteva ore de somn.

Creierul uman este extraordinar de complex, mințile noastre inconștiente procesând echivalentul a 11 milioane de biți de informații pe secundă, față de creierul nostru conștient fiind capabil să gestioneze doar 40 de biți în același interval de timp. În mod uimitor, atunci când suntem treji, creierul nostru generează 12-25 wați de electricitate – care este suficientă pentru a alimenta un bec mic. Cu cât ne așteptăm ca creierul nostru să proceseze în fiecare zi, este imperativ să îi dăm timp să se reîncarce. Judecata, memoria și timpul de reacție sunt afectate atunci când nu te odihnești suficient. De fapt, lipsa de somn ucide celulele creierului.

Odihnește-te înainte să dormi

Studiile științifice au identificat câteva dintre beneficiile terapiei prin plutire (REST – Restricted Environmental Stimuli Therapy). O sesiune de plutire de 60 de minute poate produce o stare de relaxare mai profundă decât somnul. Terapia prin flotație poate îmbunătăți capacitatea cognitivă prin reîncărcarea creierului într-un mod în care somnul nu poate.

Prin ce sunt diferite beneficiile terapiei prin plutire de somn?
  • Mediile noastre de somn pot încă conține distrageri. Copiii, partenerii de viață, animalele de companie și alți stimuli externi pot perturba odihna reparatorie.

  • Oamenii care se luptă cu insomnia se luptă adesea cu „închiderea creierului”. Stresul și anxietatea pot perturba tiparele de somn, lăsând oamenii să se simtă în continuare neliniștiți când vine dimineața.

  • Într-un bazin de plutire, stimulii externi sunt reduși dramatic, ajutând indivizii să se deconecteze de stresul și presiunile exterioare, permițând creierului să intre într-o stare meditativă și o stare mai profundă de relaxare.

  • Împreună cu stimularea externă redusă, plutirea produce o senzație de imponderabilitate, care reduce orice distragere internă – cum sunt durerile cronice și disconfortul general.

Terapia prin plutire si somnul odihnitor

Sesiunile de terapie prin plutire nu pot înlocui somnul, dar ședințele regulate, s-a dovedit științific, îmbunătățesc calitatea somnului. Cantitatea sugerată de somn pentru adulții sănătoși este de aproximativ șapte până la nouă ore pe noapte. Cu toate acestea, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, o treime dintre adulții nu își îndeplinesc cerințele optime de somn. A nu dormi suficient este legat de multe boli cronice – diabet, boli de inimă, obezitate, boala Alzheimer și depresie. Terapia prin plutire crește timpul de somn și îmbunătățește calitatea somnului. Plutirea ajută, de asemenea, la reglarea sistemelor ce provoacă stresul, anxietatea și depresia, ameliorează durerea fizică și promovează recuperarea în urma efortului fizic intens. De asemenea, ajută la controlul nivelurilor de hormoni care perturbă somnul și la reglarea ritmurilor circadiene – bioritmurile de 24 de ore care ne reglează ciclurile somn-veghe – și multe dintre procesele corpului nostru, de la digestie și metabolism la funcția imunitară, starea de spirit și performanța cognitivă.
 
Îndreptă-te spre un somn mai bun la OVO Float în timpul unei sesiuni de 60 sau 90 de minute, alături de un masaj revigorant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *