Zero gravitație. Zero distrageri. Doar tu.

R.E.S.T. - Reduced Environmental Stimulus Therapy

REST înseamnă Reduced Environmental Stimulus Therapy. În timp ce plutim, reducem aproape toți stimulii pe care creierul nostru îi procesează constant. Această reducere dramatică a stimulilor senzoriali este ceea ce creează o schimbare profundă în felul în care percepem durerea, stresul, dar și în starea noastră generală de spirit, după doar 60 de minute de plutire.

Trebuie să recunoaștem: în zilele noastre suntem conectați aproape 24/7. Terapia prin plutire – REST oferă un spațiu în care putem elimina tot haosul și distragerea atenției și, în schimb, să ne concentrăm asupra respirației, relaxării și bunăstării noastre. Bazinele noastre de plutire permit clienților să își personalizeze mediul, eliminând sau nu, muzica și luminile ambientale. Îi încurajăm pe cei care doresc să se scufunde mai adânc să stingă luminile și muzica și să închidă ușa. Plonjează într-un spațiu sigur, care este 100% liber de distragerile vieții de zi cu zi.

Când plutim în tăcere și întuneric, limităm dramatic cantitatea de informații pe care creierul nostru o primește ca stimuli senzoriali. Acest lucru permite minții și corpului să se relaxeze cu adevărat în timp ce plutesc fără greutate în singurătate.

AVEM NEVOIE DE ASTA ACUM MAI MULT CA ORICÂND.

Un nou studiu arată despre creierul uman că este bombardat în fiecare zi de echivalentul a 174 de ziare, echivalent în date. Cu toate aceste progrese rapide în tehnologia digitală, suntem bombardați cu cantități masive de informații, mai mult ca niciodată. Dezvoltarea exponențială a internetului, a televiziunii, și a tehnologiei folosite de smartphone-uri înseamnă că primim acum de cinci ori mai multe informații decât în ​​1986. Și, deși este posibil să nu ne dăm seama, acest flux constant de informație poate crea stres și oboseală și, în cele din urmă, ducând la boli.

DECI, CE FACEM ÎN LEGĂTURĂ CU ASTA? PLUTIM.

Bazinul de privare senzorială oferă mediul perfect pentru a te deconecta cu adevărat. În timp ce plutești, nu mai interacționezi cu gravitația, atingerea, temperatura, lumina sau sunetul. Acest lucru ajută sistemul muscular, sistemul nervos și organele corpului. Terapia prin plutire elimină toți stimulii fizici externi, ceea ce permite o stare pură de relaxare completă. Această lipsă de stimulare a sistemului nervos declanșează o reacție cunoscută sub numele de răspuns parasimpatic. Tensiunea musculară, tensiunea arterială și ritmul cardiac sunt adesea reduse dramatic. Hormonii de stres, cum ar fi cortizolul, sunt reduși și înlocuiți cu endorfine înălțătoare.

Lucrând direct cu sistemul nervos central, plutirea îți poate îmbunătăți foarte mult control emoțional și sentimentul de bine. Emoțiile negative și multe obiceiuri nedorite par să se topească în bazin, împreună cu orice tensiuni fizice și stresuri care le însoțesc. Cercetările efectuate la Texas A&M și la Universitatea din Colorado, Statele Unite, au arătat că activitatea creierului în timpul plutirii este aproape identică cu stările crescute de conștiință experimentate de călugării budiști instruiți în timpul meditației. Activitatea undelor cerebrale Theta este crescută și poate rămâne cu tine câteva zile după plutire.

Când simți că viața te trage în toate direcțiile, programează-te la o ședință de terapie prin plutire (floating) și experimentează puterea miraculoasă a unui mediu liber de distrageri ale atenției.

Resetează-te, recalibrează-te și reapari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *