Terapia prin plutire (Floating) și mintea

terapie prin plutire

The quieter you become the more you are able to hear” – Rumi

Se spune că ultima graniță de trecut este un control asupra propriei minții și nu aș putea fi mai de acord cu această afirmație. Abia începem să descifrăm adâncimile minții umane și conștiința care o luminează. Asta mă entuziasmează când mă gândesc la viitor. Aici, în prezent, majoritatea societăților de pe pământ încă se confruntă cu o luptă zilnică în care oamenii încearcă să își puțin timp pentru a încetini de la ritmul alert care ne este impus și să se odihnească într-un mediu pașnic, fără suprastimulare. Este timpul să faceți cunoștință cu terapia prin plutire.

MAI PUȚINĂ DISTRAGERE A ATENȚIEI, MAI MULTĂ PRODUCTIVITATE

Când ajungi într-un spațiu fizic care îți limitează experiența senzorială, acest spațiu creează un mediu în care devii liber față de orice distrageri din exterior. Acest gen de mediu, fie că este un bazin de privare senzorială sau orice mediu foarte liniștit în care să ne putem deconecta, poate determina câteva efecte incredibile asupra bunăstării, care te vor face să revii la acest fel de experiență, din nou și din nou. Unele dintre aceste efecte includ claritate mentală și conștientizare acută. Te vei simți energizat și gata să abordezi obiectivele, sarcinile și proiectele importante care au nevoie de o atenție sporită. Cu o sesiune de 60 de minute în care atenția ta nu mai este distrasă, odată pe săptămâna, mintea ta primește pauza de care are nevoie pentru a deveni mai alertă și capabilă în viața de zi cu zi.

UNDE CEREBRALE MARI, VINDECARE ȘI REGENERARE MARI

Activitatea creierului este clasificată ca având patru stări ale undelor cerebrale diferite: alfa, beta, theta și delta. Atât în ​​starea alfa, cât și în cea beta, undele cerebrale sunt scurte și rapide, iar tu ești în alertă și cu o activitate mentală crescută. În theta și delta, sau stările de somn, undele creierului încep să devină mai ample și să încetinească. În aceste stări de somn, corpul și mintea ta trec printr-un proces incredibil, restaurator, care ajută la regenerare și vindecare. Când plutești, undele creierului tău încetinesc până la aceste stări theta, ceea ce înseamnă o oportunitate oferită corpului și minții pentru a se vindeca profund. Practica simplă a respirației foarte lente și profunde ajută foarte mult acest proces de încetinire atât a ritmului cardiac, cât și a frecvenței undelor creierului. Data viitoare când plutești, încearcă să explorezi cum sunt conectate respirația, inima și mintea.

Mintea este o piesă a unui puzzle care are o mulțime de componente în continua mișcare, multe pe care s-ar putea să nu le înțelegem niciodată. Dar, cu cât înțelegem mai mult despre minte, cu atât începem să înțelegem mai mult inclusiv natura noastră și capacitatea de a ne vindeca. Ce fel de rol va avea privarea senzorială – Floating – în viitorul explorării acestor teritorii necunoscute ale minții? Putem doar să așteptăm și o să vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *