Terapia prin plutire (privare senzorială): un tratament dovedit pentru anxietate

Tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente tulburări în era contemporană. Și, din păcate, acest număr continuă să crească rapid de-a lungul anilor. Costul general pentru tulburările de anxietate cresc și ele substanțial și reprezintă aproape ⅓ din întreaga factură pentru sănătatea mintală în țările dezvoltate. Deci, de ce creșterea rapidă a tulburărilor de anxietate ;i ce legătură există între terapia prin plutire și anxietatea?

O idee este legată de creșterea dramatică a timpului pe care fiecare persoană îl petrece zilnic folosind tehnologia digitală. Foarte mulți oameni își petrec majoritatea zilei în fața unui ecran sau dispozitiv – calculatoare, telefoane mobile, tablete, televizoare. În 2021, primim o cantitate imensă de informații zilnice comparativ cu oricare altă perioadă din istoria umanității. Și este într-o continuă creștere. Aceasta este o nouă eră și atât creierul, cât și ochii noștri nu sunt obișnuiți cu acest tip de efort. Cercetătorii cred că acesta ar putea fi vinovatul din spatele depresiei și anxietății crescute.În prezent, în domeniul medical, anxietatea este tratată cu medicamente. Dar dacă medicamentul nu este o opțiune pentru tine? Din fericire, există tratamente alternative, unele fără efecte secundare. Reducerea simptomelor anxietății este un obiectiv primordial pe termen scurt, dar exista și anumite alternative ceva care ar putea, de fapt, nu numai să trateze, ci și să inverseze răspunsul la anxietate.

Dr. Feinstein și echipa sa de cercetare, LIBR pare să aibă un răspuns. 

Studiile efectuate de dr. Feinstein sunt importante, deoarece sunt primele studii revizuite cu privire la terapia prin plutire, care analizează o populație clinică suferindă de sindromul post traumatic, atacuri de panică și alte manifestări de anxietate. În mod remarcabil, fiecare participant a găsit o îmbunătățire semnificativă a modului în care se simțea după o singură sesiune de plutire. 50 din 50 participanți și ameliorarea problemelor lor a durat 20-36 de ore după plutire! Și mai remarcabil este că, cu cât anxietatea lor este mai severă, cu atât beneficiile sunt mai prezente. A vedea rezultatele este o dovadă minunată a potențialului pentru utilizarea clinică a bazinului de plutire și a capacității pe care acesta o are în îmbunătățirea calității vieții. Studiul doctorului Feinstein demonstrează că plutirea are capacitatea de a reduce anxietatea, de a ridica starea de spirit, de a scădea tensiunea musculară, de a reduce tensiunea arterială și de a îmbunătăți conștientizarea corporală și stările meditative. Poți da click aici pentru a accesa publicația oficială a echipei LIBR.

Plutirea este cel mai bun mod neinvaziv, neindus de medicamente, pentru a obține o detensionare profundă și relaxare.
 
Așa cum se întâmpla acum lucrurile, nu putem continua să dam medicamente atât de multor oameni doar pentru a masca aceste simptome de anxietate. Trebuie să ajungem la rădăcina problemei și să găsim o modalitate de a păstra anxietatea la niveluri reduse. Cercetările doctorului Feinstein exemplifică doar una dintre modalitățile de a reduce stresul și anxietatea.
 
Căutați cercetări despre terapia prin plutire? Accesează ClinicalFloatation.com pentru o arhivă cu TOATE studiile datând din anii ’60 până astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *