5 beneficii ale Terapiei prin plutire (Floating)

theta state terapie prin plutire

Indiferent de vârstă sau ocupație, terapia prin plutire poate avea un impact profund pozitiv asupra bunăstării tale fizice și mentale. Fie că ești mamă, antreprenor, sportiv profesionist sau student, terapia prin plutire oferă o mare varietate de beneficii dovedite științific. Printre ele: ameliorarea stresului, anxietății, depresiei, insomniei, fibromialgiei, inflamației și durerilor cronice.

Iată primele 5 beneficii ale terapiei prin plutire:

  • Ameliorarea stresului: Lipsa stimulilor externi este extrem de rară în societatea modernă. În mediul bazinului de plutire, fără ca agitația lumii să se facă simțită, oamenii experimentează un calm profund a minții. Aceasta pauză de la lume permite gestionarea stresului, oferă beneficiile mentale ale unui sentiment de pace interioară și este un complement perfect pentru multe regimuri alternative de sănătate.
  • Somn mai odihnitor: Stresul și anxietatea sunt strâns legate de insomnie. Terapia prin plutire poate oferi o calitate mai bună a 2somnului, permițând resetarea sistemelor endocrin și nervos în timpul unei sesiuni de 60 sau 90 minute, oferind corpului o capacitate mai mare de a obține un somn odihnitor în afara bazinului. „Există un corp în creștere de cercetări care sugerează că practica terapiei prin plutire creează o serie distinctă de modificări fiziologice și psihologice în creier și corp – schimbări care pot aduce beneficii somnului, sănătății și performanței zilnice. ” (dr. Michael Breus)
  • Ameliorarea durerilor cronice, circulația îmbunătățită și tensiunea arterială redusă: mediul ce induce o stare de diminuare a senzației de gravitație al bazinului de plutire permite relaxarea mușchilor și articulațiilor corpului, creșterea fluxului sanguin și ajută la repararea mai rapidă a țesuturilor musculare și la vindecarea corpului. Acest lucru este benefic în special pentru cei cu leziuni sau dureri cronice. De asemenea, mediul bazinului de privare senorială atenuează orice presiune asupra sistemului nervos, ceea ce permite vaselor de sânge să se dilate, reducând tensiunea arterială și maximizând livrarea de sânge și oxigen în tot corpul. Soluția specială ce conține 500kg de sare Epsom din din bazinele noastre completează, de asemenea, magneziul din corp.
  • Un echilibru mai bun al hormonilor: mai multe studii științifice au arătat reduceri semnificative ale hormonului cortizol după plutire. Cortizolul este un hormon al stresului care lucrează împreună cu creierul pentru a controla starea de spirit, motivația și frica. Cortizolul reglează, de asemenea, tensiunea arterială, controlează somnul, gestionează modul în care organismul folosește carbohidrați, grăsimi și proteine, controlează inflamațiile și multe altele.
  • Timp pentru odihnă: mediul cu input senzorial redus oferă corpului timp pentru odihnă și recuperare. În cele 60 sau 90 de minute, sistemului imunitar i se oferă posibilitatea de a intra într-o treaptă de funcționare superioară, întărind răspunsul imun al organismului. Sistemul nervos simpatic și parasimpatic lucrează împreună pentru a menține funcționarea optimă a corpului. În mod inconștient, aceste sisteme reglează funcții corporale importante precum respirația, digestia, temperatura corpului, tensiunea arterială și ritmul cardiac. Când acest sistem este dezechilibrat, organismul nu poate digera alimentele corect, oamenii nu se odihnesc cum trebuie și se confruntă cu o multitudine de provocări fizice și emoționale. Menținerea homeostaziei este esențială. În mediul din bazinul de plutire, extrem de relaxant, sistemele corporale sunt repornite la nivelul lor optim, iar minții i se oferă o oportunitate de a se reseta și reveni la homeostază.

Așa cum se întâmplă cu majoritatea formelor de terapie, beneficiile terapiei prin plutire se adaugă cu fiecare ședință, în timp, iar efectele pot dura până la câteva săptămâni. Vizitează-ne la OVO Float, centrul nostru din București, pentru a afla mai multe informații și de ce terapia prin plutire este căutată de către olimpici, sportivi, muzicieni, vedete, cercetători, antreprenori și mulți alții. Plutește pe drumul către o sănătate fizică și mentală mai bună în bazinele noastre noastre, sterilizate și cu un contact foarte redus cu alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *