Îmbunătățește-ți concentrarea și performanțele cu Floating (Terapia prin plutire)

relaxare terapie prin plutire

La muncă devenim, de multe ori, mai ales în ultima perioada, mai stresați ca niciodată. Indiferent dacă a trebuit să te adaptezi la munca de la distanță, să-ți schimbi procedurile operaționale pentru a menține siguranța în timpul pandemiei COVID-19 sau dacă lucrezi în prima linie de intervenție în timpul crizei globale de sănătate, cu siguranță multe dintre rutinele și ritualurile noastre s-au schimbat. O schimbare a mediilor de lucru și a acestor rutine, combinată cu știrile negative ce vin aproape constant, neliniștile sociale specifice și îngrijorările cu privire la viitor pot avea un efect negativ asupra sănătății mentale și pot avea un impact asupra productivității. Din fericire, există metode în care ne putem reseta și reîncărca. Una dintre ele este Terapia prin plutire sau prin Privare senzorială.

MAI BUNĂ DECÂT CAFEAUA

Majoritatea dintre noi, când simțim apăsarea unei zile de muncă, mai luăm încă o cană de cafea. De mai multe ori pe zi. Din păcate, pe termen lung, consumată excesiv, cafeaua poate provoca insomnie, nervozitate, tulburări de stomac și creșterea ritmului cardiac. Complementar, terapia prin plutire este o opțiune holistică care promovează o stare de relaxare-alertă și creativitatea sporită, fără efecte secundare negative. Câteva dintre avantajele pe care cineva supus unui prea mult stres pe parcursul zilelor de muncă le pot experimenta după o sesiune de 60 sau 90 de minute sunt:

  • Concentrare crescută: fără distrageri, mintea ta este liberă să se concentreze intern, oferindu-ți ocazia de a medita și de a reflecta, promovând atenția, conștiința de sine și creativitatea la mult timp după terminarea sesiunii. Studiile științifice au arătat că meditația îmbunătățește concentrația, percepția și atenția, ceea ce duce la o vigilență generală crescută. În plus față de îmbunătățirea capacității cognitive, terapia prin plutire sporește și creativitatea.
  • Diminuarea stresului: Este important să scapi de agitația de la muncă – chiar dacă este de la distanță. Studiile științifice au arătat că terapia prin plutire reduce semnificativ stresul și anxietatea, favorizând relaxarea. O oră într-un bazin de privare senzorială reduce nivelul de cortizol și scade tensiunea arterială, îmbunătățind starea generală de spirit și scăzând nivelul stresului și al anxietății.
  • Sănătate îmbunătățită: pe lângă beneficiile psihologice ale terapiei prin plutire, oferă și ameliorarea durerilor cronice, promovează recuperarea musculară, scade tensiunea arterială și generează o calitate mai bună a somnului.

Poți găsi un moment în care să te deconectezi de stresul de la muncă și, în același timp, să îți îmbunătățește performanțele într-unul dintre bazinele noastre de plutire, extrem de sterile, fără contact cu alți oameni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *