Terapie prin Plutire si Masaj, cele două terapii te pot ajuta să obții o îmbunătățire semnificativă a viații de zi cu zi. Cum anume? În acest articol poți afla de ce aceste două modalități, aparent foarte diferite, ar putea fi rutina ideală de self-care.
Dacă ai dat peste acest articol și ești curios să aflii ce este plutirea, mai jos avem un scurt rezumat. Pentru cei care plutesc regulat, nu ezita să treceți la următorul paragraf.
Deci, ce este plutirea?
Terapia prin Plutire sau Privare Senzorială este practica, relativ recentă, de a pluti în 24 cm de soluție formată din aproximativ 500 kg de sulfat de magneziu (sare Epsom), și 800 litri de apă, încalzită la temperatura pielii.
În timpul unei ședințe plutești timp de aproximativ 60 sau 90 de minute; unii oameni preferă chiar sesiuni mai lungi. Plutirea are loc în interiorul unui bazin de privare senzorială (bazin de plutire). Sunt concepute pentru a reduce stimulul exterior la care suntem în permanență conectați, audio, vizual și tactil.
Dacă vrei să aflii mai multe despre minunata artă de a pluti – îți recomandăm cu căldură să citești introducerea → aici
Beneficii individuale ale plutirii si masajului
Terapie prin Plutire si Masaj, de ce ar putea fi benefic să le faci împreună
În ciuda diferențelor lor evidente, atât masajul, cât și plutirea declanșează răspunsuri de relaxare în corpul nostru. De exemplu, în timp ce plutești, toate simțurile tale se odihnesc. Drept urmare sistemul tău nervos se bucură de o pauză bine-meritată de la zgomotul permanent la care este supus, iar corpul tău poate începe să suprime hormonul stresului, cortizol. Prin reducerea hormonilor de stres, stimulează procesul de regenerare din organism. În același timp, este o oportunitate de a lăsa temporar la o parte grijile de la muncă, presiunile din familie sau relații, și toate lucrurile negative din viața ta, oferindu-ți mai multă pace mentală.
Acum că ai intrat într-o stare de relaxare profundă după o ședință de plutire de 60 de minute, imaginează-ți că te muți pe masa de masaj unde te așteaptă o maseuză calificată. Într-o cameră liniștită, cu lumini slabe, ajungi la un alt nivel de relaxare fiziologică și liniște mentală.
Masaj înainte sau după plutire?
Bazinele de plutire conțin mult magneziu, aproximativ 500 kg de sulfat de magneziu mai exact. Știm despre corpul nostru că are nevoie de magneziu pentru ca mușchii să se relaxeze. Plutind la început, mușchii tăi devin foarte relaxați. Asta înseamnă că terapeutul are acces complet, de la bun început, la zonele tensionate mai ușor și mai rapid. Poate lucra mai adânc cu sistemul muscular fără efort suplimentar și poate produce mai ușor schimbări pozitive semnificative în corpul tău.
Pe lângă mușchi, pielea ta este ajutată de ora de plutire într-o soluție uleioasă și mătăsoasă de sare Epsom la temperatura pielii, devenind hidratată. Cu toate că este o sare, sulfatul de magneziu nu deshidrateaza pielea, așa cum se face automat asocierea cu sarea de bucătărie.
Deci, per total, după o plutire, ești mult mai relaxat, făcându-ți corpul mai receptiv și mai pregătit pentru masaj.
Credem că un masaj post plutire ar putea fi mai bun, dar, în final, totul depinde de preferințele tale personale.