Nu fii un începător – 5 sfaturi pentru plutire

Terapie prin plutire. Sună ușor, odihnitor și benefic, atât mental, cât și fizic. Dar există câteva lucruri de care merită să ții cont pentru a obține tot ce este mai bun din primele experiențe de plutire.

În primul rând, nu mânca sau bea prea mult înainte de sesiunea de plutire. Este recomandat să nu mănânci cu cel puțin o oră înainte sau, mai bine, să aștepți până după. De asemenea, cel mai bine este să eviți cofeina în zilele cu sesiunea, dar, în același timp, este important să te menții hidratat. Mâncatul și băutura prea aproape de ședința de plutire te poate face să te simțiți puțin inconfortabil în bazin, și va face relaxarea completă și liniștirea minții puțin mai grele. 

Evită să faci duș cu apă prea fierbinte, deoarece apa din bazine este setată la temperatura pielii și, dacă te încălzești prea mult, s-ar putea să simți frig când intri pentru prima dată în bazinul de plutire. Să faci un duș în apă călduță este cel mai bine.

Nu îți atinge fața în bazin! Nimic dramatic dar inconfortabil. Apa este foarte sărată de la sărurile Epsom. Pentru a evita intrarea apei sărate în ochi, folosește prosopul din bazin pentru a îți șterge fața dupa duș. Dacă totuși simți o mâncărime pe față (și se întâmplă des mai ales când știm că nu este indicat să o atingem) folosește același prospop. Vei avea și o sticlă cu pulverizare cu apă proaspătă în interiorul bazinului în cazul în care intră apă sărată în ochi și este o idee bună să lași prosopul aproape pentru a te asigura că te poți ajuta de el în oricare dintre aceste scenarii.

Nu te gândi prea mult la cum va fi ședința. Fiecare plutire va fi o experienta unica si va fi diferita pentru fiecare individ. A încerca prea mult să oprești mintea și să te relaxezi este contraproductiv. O metoda bună este să te concentrezi asupra respirației și vei începe curând să te simți în control asupra experienței. Muzica și lumina le poți stinge și aprinde când vrei, dar recomandăm să le oprești pe ambele, pentru imersiunea completă în experiență. Prima parte a primei ședințe este, de multe ori, de adaptare, este ceva nou până la urmă, așa că ai răbdare cu tine. Ne-a luat ani de zile să învățăm să fim stresați și agitați, unii dintre noi reînvață să se relaxeze mai ușor decât alții.

Nu te concentra pe încercarea de a rămâne la suprafață. Vei pluti fără să te gândești la asta. Este posibil să fie nevoie de câteva schimbări de poziție pentru a o găsi pe cea mai confortabilă, dar în nici un caz nu te vei scufunda. Unora le place să plutească cu brațele deasupra capului, deoarece ușurează tensiunea din coloana vertebrală și din spate. Alții sunt ajutați să își relaxeze zona cervicala (câteodată încordata reflex datorita experienței noi) ținând câteva minute mâinile sub ceafă. De asemenea, dacă vezi că te miști puțin, te poți folosi de o margine pentru a te stabiliza. Sunt câteva lucruri de genul asta prin care fiecare dintre noi trecem la prima plutire. 

Oricare ar fi motivul pentru care alegi terapia prin plutire, ca la orice practică, beneficiile cresc cu fiecare sesiune. Te vei simți capabil să te relaxezi mai mult cu fiecare vizită, vei fi mai conștient de ceea ce funcționează pentru tine, pe măsură ce înveți să te liniștești mai ușor în singurătatea liniștită și liniștitoare a bazinului.

Poți găsi mai multe sfaturi aprofundate privind ședințele de terapie prin plutire aici.

Lasă un răspuns